måndag 18 februari 2013

Kållåda

Här kommer som utlovat receptet på kållådan jag gjorde igår:


Kållåda:

600g blandfärs
Hälften av ett stort vitlåkshuvud
Två gula lökar
2 morötter
3 vitlöksklyftor (jag älskar vitlök)
5 dl köttbuljong (jag använder kung markattas tärningsbuljong)
4 ägg
Örtsalt
Tamarisoja (förslagsvis Renee Voltaires)
Muskot
Curry
Paprikapulver
Lökpulver
Vitlökspulver


Riv vitkålen, morötterna och löken (jag körde det i en matberedare) och lägg på en plåt.
Ställ in i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter. Ni kan behöva ta ut och röra om lite
emellanåt. Lägg blandfärsen i en skål och släng i kryddorna, vitlöken och soja efter smak.
Ta ut plåten med grönsakerna och ta fram en stor ungsfast form. 
Lägg i grönsakerna i botten, och  fördela blandfärsen ovanpå. Knäck i 4 ägg, häll i buljongen och bland, blanda, blanda!
Jag brukar krydda lite extra när jag blandar, lite mer curry, muskot och örtsalt.
In i ugnen igen i ca 20-30 minuter på 200 grader. Ta och och njut!

Billigare, snabbare, nyttigare och bättre krubb får ni leta efter! Enjoy! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar