Kållåda:
600g blandfärs
Hälften av ett stort vitlåkshuvud
Två gula lökar
2 morötter
3 vitlöksklyftor (jag älskar vitlök)
5 dl köttbuljong (jag använder kung markattas tärningsbuljong)
4 ägg
Örtsalt
Tamarisoja (förslagsvis Renee Voltaires)
Muskot
Curry
Paprikapulver
Lökpulver
Vitlökspulver
Riv vitkålen, morötterna och löken (jag körde det i en matberedare) och lägg på en plåt.
Ställ in i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter. Ni kan behöva ta ut och röra om lite
emellanåt. Lägg blandfärsen i en skål och släng i kryddorna, vitlöken och soja efter smak.
Ta ut plåten med grönsakerna och ta fram en stor ungsfast form.
600g blandfärs
Hälften av ett stort vitlåkshuvud
Två gula lökar
2 morötter
3 vitlöksklyftor (jag älskar vitlök)
5 dl köttbuljong (jag använder kung markattas tärningsbuljong)
4 ägg
Örtsalt
Tamarisoja (förslagsvis Renee Voltaires)
Muskot
Curry
Paprikapulver
Lökpulver
Vitlökspulver
Riv vitkålen, morötterna och löken (jag körde det i en matberedare) och lägg på en plåt.
Ställ in i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter. Ni kan behöva ta ut och röra om lite
emellanåt. Lägg blandfärsen i en skål och släng i kryddorna, vitlöken och soja efter smak.
Ta ut plåten med grönsakerna och ta fram en stor ungsfast form.
Lägg i grönsakerna i botten, och fördela blandfärsen ovanpå. Knäck i 4 ägg, häll i buljongen och bland, blanda, blanda!
Jag brukar krydda lite extra när jag blandar, lite mer curry, muskot och örtsalt.
In i ugnen igen i ca 20-30 minuter på 200 grader. Ta och och njut!
Billigare, snabbare, nyttigare och bättre krubb får ni leta efter! Enjoy!
Jag brukar krydda lite extra när jag blandar, lite mer curry, muskot och örtsalt.
In i ugnen igen i ca 20-30 minuter på 200 grader. Ta och och njut!
Billigare, snabbare, nyttigare och bättre krubb får ni leta efter! Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar