Valnöts och kokoskakor:
Du behöver:
0,5 dl kallpressad kokosolja
0,5 dl agavesirap
3 dl mandelmjöl
1,5 dl riven kokos
1,5 dl grovhackade valnötter
0,5 tsk aluminiumfri bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
2 nypa havssalt
Gör kokosoljan flytande över ett vattenbad.
Blanda kokosolja och agave i en liten skål.
I en annan bunke blandar du ihop mandelmjöl, vaniljpulver, riven kokos,
0,5 dl agavesirap
3 dl mandelmjöl
1,5 dl riven kokos
1,5 dl grovhackade valnötter
0,5 tsk aluminiumfri bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
2 nypa havssalt
Gör kokosoljan flytande över ett vattenbad.
Blanda kokosolja och agave i en liten skål.
I en annan bunke blandar du ihop mandelmjöl, vaniljpulver, riven kokos,
bikarbonat, havssalt och valnötter.
Rör ihop allt i den stora bunken.
Forma till små runda bollar med hjälp av en sked.
Lägg ut på bakplåtspapper och tryck till med handflatan till de blir 1 cm tjocka.
Rör ihop allt i den stora bunken.
Forma till små runda bollar med hjälp av en sked.
Lägg ut på bakplåtspapper och tryck till med handflatan till de blir 1 cm tjocka.
Grädda på 175 grader ca 7-10 min. Kolla till dem då och då. Ta
ut när de är gyllenbruna.
Banan och morotsmuffins:
Du behöver:
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt
1 msk kanel
3 bananer
3 ägg
3 msk smält kokosolja
3 finrivna morötter (små)
1 dl hackade nötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål.
Mosa bananerna och blanda i ägg och olja i en annan skål. Rör ihop båda
blandningarna och blanda i morötter och nötter.
Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i ca 20-25 min.
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt
1 msk kanel
3 bananer
3 ägg
3 msk smält kokosolja
3 finrivna morötter (små)
1 dl hackade nötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål.
Mosa bananerna och blanda i ägg och olja i en annan skål. Rör ihop båda
blandningarna och blanda i morötter och nötter.
Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i ca 20-25 min.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar