torsdag 17 januari 2013

Baka baka liten kaka

Jag kände för att baka igår på kvällskvisten så jag drog till med valnöts och kokos kakor, de är så otroligt underbara! Sen blev det också banan och morotsmuffins, perfekta till ett snabbt mellanmål. Båda recepten är helt gluten och laktosfria. Recept kommer här!




Valnöts och kokoskakor:
Du behöver: 
0,5 dl kallpressad kokosolja
0,5 dl agavesirap
3 dl mandelmjöl
1,5 dl riven kokos
1,5 dl grovhackade valnötter
0,5 tsk aluminiumfri bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
2 nypa havssalt

Gör kokosoljan flytande över ett vattenbad.
Blanda kokosolja och agave i en liten skål.
I en annan bunke blandar du ihop mandelmjöl, vaniljpulver, riven kokos, 
bikarbonat, havssalt och valnötter.
Rör ihop allt i den stora bunken.
Forma till små runda bollar med hjälp av en sked.
Lägg ut på bakplåtspapper och tryck till med handflatan till de blir 1 cm tjocka. 
Grädda på 175 grader ca 7-10 min. Kolla till dem då och då. Ta ut när de är gyllenbruna.


Banan och morotsmuffins: 
Du behöver:
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt
1 msk kanel
3 bananer
3 ägg
3 msk smält kokosolja
3 finrivna morötter (små)
1 dl hackade nötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål.
Mosa bananerna och blanda i ägg och olja i en annan skål. Rör ihop båda
blandningarna och blanda i morötter och nötter.
Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i ca 20-25 min.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar